Bruno van den Elshout

Bruno van den Elshout

Kapperskunst exposeert Noordzeehorizon, snelwegen en e-mails

Een jaar lang fotografeerde kunstenaar Bruno van den Elshout de Noordzeehorizon. Ieder uur, vanaf het dak van het Atlantic Hotel in Kijkduin. In 2013 werkt hij aan een kunstwerk-in-boekvorm met als thema 'kijken voorbij onmogelijkheden' en deelt hij en passant al zijn uitgaande e-mail op de website Groeten uit 2013.

De expositie 'De Weg naar Hier', die op zondagmiddag 30 juni opent bij kapsalon/galerie Kapper(s)kunst, vertelt hoe Van den Elshout (1979, Den Haag) via opeenvolgende projecten steeds op ongebruikelijke wijze vragen weet op te roepen over de manier waarop wij naar volstrekt alledaagse onderwerpen kijken.

Zo deed hij dat eerder met Europa, toen hij in een jaar tijd aansluitend alle 27 lidstaten van de EU bezocht en onderweg 2700 jongeren interviewde. In Nederland, waar hij een jaar lang snelwegen portretteerde. Over zee, door in een jaar tijd 8 785 foto's van exact hetzelfde uitzicht te maken. En in 2013 door een speciale website in te richten om een jaar lang al zijn uitgaande e-mail te publiceren.

Die mails komen tijdens 'De Weg naar Hier' direct na verzending uit de printer gerold, terwijl de rest van de expositie een selectie uit eerdere fotoprojecten laat zien. Topstuk van de expositie 2 meter-brede horizon, voor deze gelegenheid ter beschikking gesteld door het Planbureau voor de Leefomgeving dat het beeld eerder aankocht. Ook is werk te zien uit eerdere projecten Poldermotieven (2011), Na Dato (2005), Best when shared (2001-2010) en Mijn vakantie, door B.J. van den Elshout (1991).

Groeten uit 2013 - http://www.groetenuit2013.nl
NEW HORIZONS - http://www.2012-newhorizons.com
Boek NEW HORIZONS - http://www.2012-newhorizons.com/book
Poldermotieven - http://www.poldermotieven.nl
Crossroad Europe - http://www.crossroad-europe.com


'De Weg naar hier' is van 30 juni t/m 5 oktober te zien. Op zondag 6 oktober organiseren Leon van der Zijden en Bruno van den Elshout een feestelijke finissage.

https://www.facebook.com/events/548288285207831/

Best when shared

Best when shared

Prijs: Bel voor prijsopgave

NewHorizons

NewHorizons

Prijs: Bel voor prijsopgave

Poldermotieven Staphorst

Poldermotieven Staphorst

Prijs: Bel voor prijsopgave

Eerdere exposities
1 2

Bent u geïnteresseerd?

in een van de getoonde kunstwerken dan kunt u een afspraak maken met Leon om te komen bezichtigen. U kunt ook gewoon binnen komen lopen op de normale openingstijden dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 en op zaterdag van 9.00 tot 16.00. Ook kunt u mailen naar leon@kapperskunst.nl